1.A  Naše výtvory na papíře, my v divadle a na ekopořadu

V pracovních činnostech se nám povedly “ porce melounů “ …..nakreslili jsme si patřičný tvar tužkou a potom si každý natrhal malé kousky červeného papíru a přilepením vznikla dužina formou mozaiky…ukázala se šikovnost dětských prstíků, někteří to dělali velmi jemně… také jsme dolepili zrníčka, někteří dokreslili fixou. Zelenou slupku jsme dokreslili voskovkou.
Z výtvarné výchovy posíláme fotky našich deštníků….a to jsme je kreslili zrovna v den, kdy pršelo.
Ve čtvrtek 15.10. jely všechny první třídy do divadla v Horních Počernicích na představení : Princezna a kouzelná větvička. Čekal nás příběh o líném Kubovi a pracovitém venkovském mládenci Ondrovi, o princezně Voničce s otcem králem, o čaroději a čarodějnici….pohádka měla srozumitelný děj,hlavní postavy v ní také zpívaly a všechno dobře dopadlo. Nabízíme několik fotek…..
Ještě jedna akce na fotkách…20.10. jsme se zúčastnili pořadu na téma : Třídění odpadů . Ohledně třídění odpadů má naše škola tradici,
žáci třídí papír, plasty, hliníková víčka od mléčných výrobků.
I my, žáci 1.A, známe barvy kontejnerů, které jsou umístěny ve městě a co do nich patří….děti i  věděly, že červené jsou na elektroodpad.
Pořadem nás provázela slečna, která dětem promítla i ukázky ze skládky odpadů. Děti se dozvěděly, co všechno se vyrábí z vytříděných plastů…..zejména vlákna na textilie. Potom měly k dispozici obrázky, na nich byl zobrazen nějaký druh odpadu a děti “ třídily “ správně do malých modelů kontejnerů. Až na 3 chybičky / dětí i obrázků bylo 24 / bylo vše “ vytříděno “ dobře, ekologie nám jde !
FOTKY všeho Z D E .
Za 1.AJitka Skálová, tř.uč

– zobrazeno 821x

Back to Top