Naše vánoční vyrábění v Domě dětí

Sotva začal měsíc prosinec, vydali jsme se v úterý 1.12. do Domu dětí, abychom si tam připravili nějaké “ vánoční drobnosti „.
Každoročně vymyslí šikovné pracovnice Domu dětí nějaké náměty….před Vánocemi a Velikonocemi…a žáci 1. a 2. tříd obou čelákovických škol se vystřídají v jejich vytvoření. Výrobky potom potěší i doma….
Co vánočního nás čekalo? Nikdy nesmí chybět zdobení perníčku, dále děti vytvářely rybičku z žinylkového drátku a zdobily ji korálky, na dalším stanovišti se zdobila svíčka voskovými tvary, které stačilo přitlačit prsty a válením po papíře. Další bylo zdobení papírového přáníčka.
Nejzajímavější výrobek byla RYBA z ovčí plsti…nespředené vlny, k dispozici byla plst různých barev. Používá se silná speciální jehla, kterou se píchá kolmo do plsti, podklad ovšem je vysoká vrstva molitanu a  molitanová “ šablona “ tedy právě ten požadovaný tvar výrobku  / molitanová ryba, stromek, zvonek…./ Propichováním plsti se do sebe vpletou vlákna vlny a po sundání ze “ šablony “ tvar drží pohromadě.
Všem dětem se tvoření dařilo a povedlo…a také se jim líbilo…však jsme také v Domě dětí pěkně poděkovali a těšíme se na další…..jarní tvoření.
Z Domu dětí se nám také dostalo pozvání na sobotu 5.12….Mikuláš, čerti, andělé od 18.30 h. na zahradě MDDM.
PODÍVEJTE se naše PĚKNÉ předvánoční  FOTKY  z d e.
J. Skálová, tř. uč.

– zobrazeno 734x

Back to Top