Jak jsme v prosinci v 1. A “ dárečkovali „

Milí rodiče žáků 1.A,
nejdříve Vám musím moc a moc poděkovat, jak jste dětem obstarali dárečky na “ školní Štědrý den „, které jsme si potom v úterý 15.12. rozdávali 2 vyučovací hodiny a protože 9 dětí chybělo, čekaly na ně dárky až do 12.ledna,proto posílám toto zpravodajství právě v lednu. Maminkám navíc patří i velké poděkování za jejich výborné cukroví, které poslaly po dětech do třídy, dávali jsme si je o přestávkách v týdnu 14.- 18.12.a  i v lednu / cukroví přečkalo prázdniny v lednici ! /, ještě máme i zásoby křupek v kyblíčku od Verunčiny maminky….i slaná dobrůtka je vítaná, děkujeme…
Dárečků se sešlo opravdu mnoho a ačkoliv jsme si na listopadové schůzce řekli, že maminky od chlapců obstarají dárečky pro “ kluky “ a maminky holčiček pro “ holky „, někteří rodiče mysleli na všechny děti ze třídy….ještě jednou děkuji za sebe i děti.
Jak tedy začaly “ naše štědré 2 hodiny ? „
Vzadu ve třídě byl stromeček a tam děti dávaly 14. –  15. 12. ráno tašky s dárky, chlapci vlevo od stromečku a děvčata vpravo. Bylo toho dost… Některé maminky nemocných dětí přinesly dárky osobně…opět od nás poděkování ! Když potom došlo 4. a 5. vyuč. hodinu na rozdávání, ujali se střídavě chlapci a dívky svých donesených tašek  a “ nadělovali “ spolužákům,… já, paní učitelka jsem pomáhala, protože jedny dětské ruce nestačily.
Na dárečky jsme měli ty pěkné textilní tašky, které nám věnovala maminka spolužáka Nicolase….ještě i zde děkujeme, tašky byly moc praktické a nyní poslouží Vám, ostatním maminkám. Děti seděly na koberci kousek od stromečku a dárečky si odnášely na lavici.
Snažila jsem se průběžně fotit a ještě zde aspoň některé dárečky vyjmenuji : pro holčičky velké fixy, KINDER vajíčka, sponky, gumičky do vlasů, krásné záložky a propisky, tužky, barevná modelína, magnetky ,omalovánky, náramky…atd…pro chlapce : rukavice, puk, karty, gumová zvířátka, tetovací obtisky, nějaká klučičí hračka v pytlíku, gumy na gumování, pytlík kuliček / zůstalo ve škole – schováno na jaro /, též magnetky…atd. Určitě jsem nevyjmenovala vše, však jste to doma viděli…..že dárečků bylo mnoho …k radosti dětí…
Společný dárek byl i z třídního fondu – figurka holčičky, kluka v oblečku s ohebnými končetinami a nový ubrousek na prostření svačiny.
Milí rodiče, teď už se PODÍVEJTE na MNOHO FOTEK, které by bez Vaší spolupráce – dárečků , nemohly vzniknout !

 Děti z 1.A  a  tř. uč.J. Skálová

– zobrazeno 660x

Back to Top