Na výletě

Ve čtvrtek 26. 5. jsme se spolu s 2. D vydali na hrad a zámek STARÉ HRADY, který se nachází nedaleko Jičína.

Po příjezdu na hrad jsme se hned posilnili svačinou a poté se dětí ujala čarodějnice, která jim rozdala dřevěná košťata a přímo na nádvoří probíhal výcvik v létání na koštěti.

Náš první okruh čaroděje Archibalda I. byl na hradní pohádkové půdě. Tam se zabydlely čarodějnice a kouzlobabky, pravá starohradská strašidla, strašidýlka a vykutálení sktřítkové. Děti si nohly prohlédnout strašidláckou kuchyni, prádelnu, mydlírnu i komůrku kuchařky Magdaleny Háty.

Na druhý okruh jsme se přemístili do zámeckého pohádkového sklepení, kde našli svůj domov umounění čertíci, vodníci, skřítkové, obři a velký ochočený drak. Také jsme viděli lesní a ledové království. Nejtemnějším místem však byla pohádková hladomorna, do které se zavírali neposlušní čerti nebo jiní obyvatelé.

Návštěvu hradu jsme zakončili prohlídkou v Čarodějné bestyole, kde jsme si mohli prohlédnout různá zvířátka, právě narozené králíčky a jinou havěť, kterou mají čarodějnice v oblibě.

Na závěr jsme si nakoupili drobné suvenýry, na nádvoří jsme se ještě vyfotili a nastal čas odjdezdu. Počasí nám opravdu přálo a my jsme si tento pohádkový výlet hezky užili.

Na fotografie našeho výletu se můžete podívat!

 žáci 2. C

 J. Knobová

– zobrazeno 572x

Back to Top