JAK JSME SI UŽILI ŠKOLNÍ VÝLET

Naši zpravodajové píší:

Na konci května byla naše třída na školním výletě na hradě KOST. Nejeli jsme sami, jela s námi i sousední 4. B. I když byl hrad daleko, cesta autobusem nám rychle uběhla. Po příjezdu na Kost nám paní učitelky dovolily obejít obchůdky kolem hradu. Já jsem si koupil něco dobrého na zub a prohlédl jsem si nabídku suvenýrů.

Pak začal program. První byla ukázka sokolnictví. Mně se nejvíc líbil orel stepní. Potom jsme šli na střelnici. Nejlepším lukostřelcem byl Kuba Březina ze 4.B a se sekerou to nejlépe šlo Matěji Vlčkovi z naší třídy. Do konce výletu jsme ještě stihli divadlo o pirátech a prohlídku hradu.

Výlet se opravdu vydařil, pro mě byla nejzajímavější ukázka dravců.

Bruno

Ve středu 25. 5. jely naše třída 4. A a 4. B na hrad Kost.

Nejdřív jsme se nasvačili a pak už pro nás byla připravena ukázka sokolnictví. Viděli jsme orla, sokola, výra a raroha. Byli opravdu velmi hezcí. Výra jsme si mohli dokonce pohladit na bříšku.

Pak už jsme spěchali na další stanoviště. Tam jsme stříleli z luku a v tom byl nejlepší Kuba Březina ze 4. B. Ale v házení sekerkou vyhrál Matěj Vlček z naší třídy. Při přetahování lanem byla 4. B jen o malinko lepší než my.

Když se dozávodilo a rozdaly se odměny, následovalo divadelní představení. Myslela jsem, že bude o rytířích, ale bylo o pirátech. Bylo vtipné.

Po jeho skončení jsme opravdu spěchali na oběd, protože jsme byli už pěkně hladoví. Po obědě nás čekala prohlídka hradu. Dozvěděli jsme se i pověst o tom, proč se Kost jmenuje Kost a o údolí za hradem, které se zase jmenuje Plakánek. Při prohlídce jsme viděli staré zbraně, cínové nádobí, oblečení, které se v té době nosilo a obrazy rodiny Kinských, která zde žila.

To byl den! Výlet byl moc zajímavý a moc se nám líbil.

Míša Š.

Na fotografie se můžete podívat v naší galerii a nebo kliknutím zde.

 

– zobrazeno 604x

Back to Top