Návštěva předškoláčků z MŠ – aneb kdo se nebojí, může i do 1.B :-)

Ve středu 22.3. k nám přišla milá návštěva. Děti z místní mateřské školy. Všechny děti se na ně moc těšily, proto jsme společně vymýšleli, jak je co nejlépe přivítat a udělat jim z návštěvy školy zážitek. A jak návštěva probíhala?

Paní učitelka nejprve přivítala dětičky na chodbě a varovala je, že v naší třídě jsou samí šikovní prvňáčci, ale občas také čertíci a nikdy nevíme, kdy ti čertíci vystrčí růžky. Všechny děti říkaly, že se nebojí a tak je paní učitelka pustila dál. A panečku – najednou všechny děti začaly mávat a volat na paní učitelku „AHOOJ, NAZDAAAR, JAK SE MÁŠ?“ …. a světe div se, paní  učitelka se vůbec nezlobila a začala úplně stejně děti zdravit. Po chvíli se na předškoláčky otočila a zeptala se, jestli si myslí, že je to tak správně. Ti odpověděli, že ne, tak jsme jim ukázali, jak to správně má být.

Poté paní učitelka chtěla předvést, jak mají děti sedět.  Když se prvňáčci posadili, dali si nohy na stůl. A jakmile to udělala i paní učitelka, začaly se děti z MŠ smát, protože poznaly, že si děláme legraci. V první třídě však již víme, jak krásně sedět, když chceme krásně psát a nemít „pero vrzací, ale pero psací“, proto jsme se mohli pochlubit, jak krásně píšeme do písanky nové písmenko – písmenko „L“. Předškoláci pomohli paní učitelce s  kontrolou a prohlédli si známky a razítka v naší písance. Zazpívali jsme si písničku „Kapičky“ a přešli jsme k ukázce hodiny matematiky. Společně jsme napočítali do 20-ti, předvedli jsme barevné žabičky, které nám pomáhají orientovat se na číselné ose.

Po básničce „Čistím zoubky“ a další písničce nastala doba, kdy jsme nabídli místa v lavicích. Všichni předškoláci byli odvážní a poprvé v životě zasedli do školních lavic. Z těch nám zarecitovali krásnou, netradiční básničku „O Karkulce“ a protože splnili i náš úkol – dokreslení pracovního listu, odcházeli z naší třídy nejen s novým zážitkem, bonbonem, ale také se zlatou jedničkou na  pracovním listě.

Předškoláčci nám přinesli také bonbony a velice nás překvapili krásnými pracovními listy, které si rádi uděláme a budeme na jejich návštěvu vzpomínat. Věříme, že i jim se ve škole líbilo a budou se do své první třídy těšit..

Na fotografie se můžete podívat v naší galerii a nebo kliknutím zde.

Děti z 1.B s paní učitelkou Andreou Pánkovou

 

– zobrazeno 587x

Back to Top