Na co se hodí letáky obchodů, březen 2017

V prvouce jsme se učili o zdravé výživě a již od školky víme, že ovoce, zelenina, mléčné výrobky, libové maso, tmavé pečivo… je zdravé. V pracovním sešitě prvouky jsme sestavovali zdravý jídelníček a říkali si, co se nemá jíst příliš často….jde zejména o sladkosti a různé pochutiny.

Aby se ukázalo, jak dobré znalosti o zdravé výživě máme, stačilo nashromáždit hromádku letáků…Globus, Albert, Billa a pracovat v pracovních činnostech ve dvojicích, kdy jeden z dvojice z letáků vystřihoval zdravé potraviny a druhý z lavice ty méně zdravé, nezdravé. Děti toho vystříhaly hodně, dávaly na dvě hromádky.

Při další hodině prac. činností děti dostaly velký papír, vyznačily polovinu a na levou půlku se lepily obrázky zdravých potravin s ohledem na výživu a na pravou stranu opak.

Děti práce bavila a vznikly „pěkné letáky „, které vytvořily “ dvoučlenné “ týmy „na téma : Zdravá a nezdravá výživa. Děti jsem s jejich výtvory vyfotila a teď si naše  “ letáky “  prohlížejí i jiné děti, neboť naše práce máme vystavené na nástěnce před třídou.

Podívejte se na fotky  Z D E.

Za 2.A Jitka Skálová, tř.uč.

 

 

– zobrazeno 536x

Back to Top